Min resa

Långt borta från lagom

Jim har alltid valt att med djungelkniv och kompass röja de obrutna stigarna och aldrig tagit in på de breda vägarna.

I början av 1980-talet startar Jim resan som kreatörer och entreprenörer i Stockholm med inredningsprojekt varvat med antikhandel och café Åstugan i Sörmland.

I början av 1990-talet uppmärksammades Jim som konceptbyggare och visionärer. Han fick fler och större uppdrag av ett etablissemang som trodde på honom och uppskattade hans förmågor. Dessa festprojekt kröntes med ett flertal förtroendeuppdrag för kungafamiljen, namnkunniga familjer samt dekorationsansvar vid ett antal Nobelfester. Alltid med mottot att skapa unika upplevelser.

Som grundare till Wreta Gestgifveri anno 1699 gjorde Jim ett starkt avtryck med hans engagemang vid upprustning av en kulturmiljö. Allt under devisen ”förvalta historien och förädla framtiden”.

Jims privata resa har innehållit många intressanta möten med platser och byggnader, ofta obebodda och förfallna i behov av en entreprenörs engagemang. Det kan ha uppfattats vara en omöjlig utmaning men har bidragit till många besjälade och unika hem för Jim att leva och verka uti. Uppmärksammad i svensk och internationell press. Se ett urval av artiklar under nedan.

Nu tar Jim sig an Visthuset på Christineholm som har med varsam hand rustats tillsammans med Karin och Johan Wachtmeister, Vacker Vardags nya destination ”en plats för själen”.

Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste du fortsätta framåt. ~ Albert Einstein