Christineholm 2024

Dåtid möter nutid

Inbäddat i Säteriets vackra park, omgivet av röda timrade byggnader ligger gårdens Visthus anno 1728. Denna till stor delar orörda byggnad rustas nu varsamt i min Stiftelse Fågel Fenix anda. Detta under devisen Förvalta historien och förädla framtiden.

Visthuset har under många hundra år varit en central plats för gårdens olika verksamheter såsom tvätteri, mangelbod och handelsbod. Nu kommer historiens vingslag åter att ljuda.

Christineholm 2024

Tidlös njutning

Christineholms gamla Visthus kommer att öppna upp till en tidlös njutning. I gamla tvätteriet kommer butiken att finnas, en själfull blandning av inredningsaccessoarer där trend möter tradition. I skänkrummet kan du njuta av delikata bakverk och matiga smörgåsar i ett café som andas svunnen allmogekultur. I handelsboden känner du doften av rökt viltkött, söta sylter och safter i egen tillverkning. Bruksting i linne, keramik och glas med själ och funktion. I logen möter du en sakral sal där ljus och rymd speglar tid och rum. En möbelutställning med antika solitärer och nutida internationell design. En plats för evenemang som konserter, utställningar, konferenser och festvåning.

Christineholm 2024

En sörmländsk resa

Mitt första möte med Sörmland började en augustidag 1980. Jag och några vänner färdades på Svärta å som ledde oss fram till den obebodda rättarebostaden. Åstugan blev under 17 år min plats på jorden. År 1986 startade jag en butik med café som snart blev ett sörmländskt smultronställe. Under 1990-talet började jag nära på en dröm där jag kunde skapa ett sörmländskt landmärke. I Kiladalen låg Sveriges äldsta gästgiveri Wreta i sin törnrosasömn. Jag drabbades av passion och satsade all min kreativitet, kunskap och kraft på det som skulle bli mitt livsverk.

Nu spänner jag min båge ännu en gång och öppnar Vacker Vardag på Christineholm.

Jim Grundström

Vacker Vardag

Öppnar våren 2024

Visthuset Christineholm